Gastenboek

                             


 • Geplaatst door Muggen-weg
  Goedemorgen Mark,
  Soms is het gebruik van een hogere concentratie DEET de beste keuze van twee kwaden. Bijvoorbeeld om ernstige tropische infecties te voorkomen of in het geval ernstige allergie. Vroeger waren de eisen veel minder streng en daarbij vielen geen DEET slachtoffers (een uitzondering met allergische reactie daar gelaten). Vaker insmeren met een lagere concentratie DEET werkt ook redelijk. Verder natuurlijk op tijdstippen dat de muggen actief zijn zoveel bedekte kleding dragen en een goede klamboe gebruiken. OFF spray bevat ook DEET. Een vergelijkbaar middel met een iets lagere DEET concentratie is een spray/smeersel met DEET en etherische olien, zoals Jaico Muggenmelk Spray met 9,5 % DEET 100 ml.
 • Geplaatst door Mark
  Goedemorgen, ons zoontje van 2 jaar is overgevoelig voor insectensteken. Zijn laatste muggenbult op zijn oor resulteerde in een oortje zo groot als een mandarijn! De huisarts heeft een antihystaminicum drankje voorgeschreven waarna het beter ging. Nu gaan we deze zomer naar de Adriatische kust, Italië iets onder Venetië en daar zitten veel muggen waaronder ook de tijgermug. Nu lees ik overal dat je voor een goede bescherming in dit gebied een hoog percentage DEET moet gebruiken maar de voorschriften mbt leeftijd (veelal ouder dan 13 jaar) maken dat ik geen geschikt product kan vinden. OFF spray schijnt het beste te zijn maar dat is in NL niet verkrijgbaar. Kunnen jullie mij advies geven wat wel te gebruiken?
  Mvrgr Mark
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Goedemorgen Monique,
  De leeftijd voor toegestaan gebruik van bepaalde DEET concentraties is in de loop der jaren steeds hoger komen te liggen. Dit betekent dat er twijfel is over de schadelijkheid van DEET. Zwangere vrouwen en borstvoeding gevende vrouwen wordt ook aangeraden lichte concentraties te gebruiken. DEET zou mogelijk de zenuwen verstoren of beschadigen. Dit was ook het geval bij bepaalde typen muggenstekkers in het verleden. Deze zijn toen uit de handel verdwenen. DEET wordt echter al 50 jaar gebruikt zonder echt bewezen schadelijke gevolgen. 1 op de miljoen personen zou bij langdurig gebruik of gebruik van een hoge concentratie ernstige bijwerkingen krijgen.
  Soms is het een keuze tussen een kleine kans op bijwerkingen van DEET of een nare infectie oplopen door een steek van een besmette mug. In landen waar deze infecties aanwezig zijn is het toch aangeraden DEET van voldoende concentratie te gebruiken.
 • Geplaatst door Monique
  Is DEET nu wel of niet schadelijk? En wat doet het dan?
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Goedemorgen Tjitske,
  Fijn te horen dat de gel zo goed bevalt. Het is ook goed om een ontsnappingsroute aan de muggen te geven zoals bij jou het open raam. Wij verkopen ze al jaren en krijgen ook veel positieve reacties: http://reiswijzerkidsenco.nl/muggen-weg-geurgel-lekker-slapen-zonder-muggen/. Ze blijven ook bestaan hoor.
  Met vriendelijke groet, muggen-weg
 • Geplaatst door Tjitske
  Geweldig, jullie Muggen-weg geurgel!!! t/m juli smeer ik mij altijd in met Lavandin olie. Ik word dan niet gestoken en er komen minder muggen binnen. Om een of andere reden dat werkt in augustus en september niet meer, dus dan gebruikte ik Deet. Maar zelfs dat houdt ze niet weg. Ze steken niet, maar dat gezoem rond je hoofd is zo vervelend!
  Omdat ik op jullie site las dat de Muggen-weg geurgel krachtiger werkt dan Deet, heb ik die besteld. Sindsdien geen mug meer in de slaapkamer gehad, terwijl ik met het raam wijd open slaap! Niet ingesmeerd, niets anders gebruikt, alleen het doosje op een tafel bij het raam gezet (1,5 m van het bed). Zojuist alvast een tweede doosje besteld voor huisgenoot. Jullie blijven wel toch wel bestaan he, en dit spul leveren?! Want het is echt de ideale oplossing voor mij!
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Goedemiddag Brieke,
  De mosquitno bandjes hebben 1 sluiting bijgeleverd om de bandjes kleiner te maken. Verder de mosquitno connected kids, Foetsie leather, Foetsie klittenband, Foetsie citronella maat S, Parakito kids collectie.
  DEET 30 en 40% wordt voor die leeftijd afgeraden. Dan is Jaico Muggenmelk Spray met 9,5 % DEET een goede optie. De leeftijdsgrens is de afgelopen jaren steeds verhoogd. Maar voor gebruik in tropische landen is het een keuze uit 2 kwaden, mogelijke schadelijke effecten van de hogere concentratie DEET of door onvolledige bescherming een nare infectieziekte oplopen. Vaak wordt toch voor een concentratie van 30% gekozen maar dat is niet volgens de Europese richtlijnen.
 • Geplaatst door brieke
  welk muggenbandje kan ik gebruiken voor mijn dochter van 5?
  en kan zij ook de DEET 30 of 40% gebruiken?
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Goedemorgen Edith,
  In Bali komen net als in andere tropische gebieden erg agressieve steekmuggen voor. Bovendien zijn sommige daarvan besmet met hele nare infectieziekten. Ik raad aan om de sterkste DEET formulering te gebruiken zoals bijvoorbeeld deze: "Jaico Muggenmelkspray 50% DEET Tropen 50 ml" Hier zitten ook etherische olien (natuurlijke geurstoffen) in die extra afweer geven. Alle blote huid goed insmeren. Liefst zoveel mogelijk bedekkende kleding dragen. Bij het slapen is een geimpregneerde klamboe een goede bescherming.
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Goedemorgen Suzanne. Als alles potdicht zit waarschijnlijk wel. Het is zo wie zo beter een raampje open te houden zodat de muggen weg kunnen. Binnen komen doen ze dan ook niet. Het deksel kan ook gedeeltelijk op het potje gelegd worden zodat de geurverdamping langzamer gaat. Ook kan de junior een goed alternatief zijn. Deze is iets duurder vanwege de prijs van de gebruikte etherische olien, maar heel mild en rustgevend.
 • Geplaatst door Suzanne
  De muggen gel, staat voor ong 40m2. Is het dan niet te sterk voor IN een caravan. Te sterke geur voor ons zelf misschien?
 • Geplaatst door Edith
  Wij gaan naar Bali. Welke bescherming tegen muggen zou jij ons aanraden ?
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Bij bandjes waarbij de geurstof contact met de huid maakt wordt vanaf 4 jaar aanbevolen.
 • Geplaatst door Lenneke
  De muggen bandjes (oranje) voor welke leeftijden zijn deze?
 • Geplaatst door muggen-weg
  Goedemorgen Wendy. De oranje muggenbandjes zijn inderdaad 1 maat voor al. Voor een smalle pols bij een 8-jarige zijn kunnen ze wat ruim zijn. De mosquitno bandjes hebben 1 sluiting per pakje om de bandjes te kunnen verkleinen, dus die zijn altijd goed.
 • Geplaatst door Wendy
  Goedenavond, zijn de oranje muggenbandjes 5 stuks geschikt voor een kind van 8 jaar? of zijn ze te groot en kan ik beter de verstelbare bestellen?
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Ook bij ons natuurlijk
 • Geplaatst door Vanderheyden Roger
  Waar is die doseerpen voor muggen te koop in Belgie
 • Geplaatst door Muggen-weg
  Er staat op het doosje dat het vanaf 6 jaar oud gebruikt kan worden.
 • Geplaatst door Maggie
  Kan die careplus 50% ook bij kleine kinderen gebruikt worden?
 • Geplaatst door Boeda
  Die muggen weg geurgel die jullie verkopen is echt een aanrader! Toppie en bedankt voor de goede service!
 • Geplaatst door Feline
  Er ontbrak een bandje in mijn doosje anti mug armbandjes. Ik kreeg gewoon een heel nieuw doosje met vijf bandjes toegestuurd. Prima service! Dank jullie wel.
 • Geplaatst door Eric Bollen
  Geurgel is super. Het eerste product wat bij mij werkt zonder ellende. Mijn huid is te moeillijk voor smeersels. Dank, Eric
 • Geplaatst door Gymnasiastje
  bedankt voor de goede info over de mug, dit kan ik goed gebruiken voor mijn werkstuk van bio.
  groetjes Gynmasiast
 • Geplaatst door John
  Leuke informatie over muggen hier. Handig voor mijn scriptie. Thanks. Misschien koop ik van de zomer nog wat.
 • Geplaatst door Down Under Piet
  Terug uit omgeving Sydney even conclusie van bij jullie gekochte producten. De geurgels waren perfect rond het bed / in huisjes. De muggenbandjes konden ons buiten niet beschermen en zelfs elk uur smeren met 50% DEET kon niet voorkomen dat we helemaal werden lekgestoken. Die muggen zijn daar duidelijk agressiever dan in ons kneuterlandje. De locals gebruikten "Neemoil" om zich in te smeren en dat werkte goed (maar vreselijke stank javascriptmiley(``)). Hartelijke groeten, DUP
 • Geplaatst door Sandra
  Bedankt voor de snelle bezorging.
 • Geplaatst door Nachtbraker
  Helemaal goed die geurgel. Ik hoop dat jullie ook nog met iets komen voor buiten activiteiten (spray of smeersel)?
 • Geplaatst door Katje
  Bedankt voor de snelle levering en keurig verpakt. Ik ga morgen kanoen dus dan kan ik het goed gebruiken.
 • Geplaatst door Marcel - Gouda
  Ik ben erg tevreden over jullie geurgel. Afgelopen nachten goed geslapen! Heb er net nog een paar besteld. Groet,Marcel.
 • Geplaatst door Michael V.
  Ik heb 3 plagen tegelijk Zilvervisjes, mieren en muggen. Komt vast door het weer Jullie hebben dus een goede aan mij
 • Geplaatst door Mevr. Verbrugge
  Ik heb vandaag mijn careplus al binnen dat ik gistermiddag heb besteld. Goed dat jullie het mogelijk maken iets kleins te bestellen zonder meteen duur uit te zijn door de verzendkosten. Bedankt voor de service.

Aanbieding

Citronella verspreider € 9,95 € 8,95

Gastenboek

 • 14-06-2018 - Goedemorgen Mark,
  Soms is het gebruik van een hogere concentratie DEET...  lees meer
 • 14-06-2018 - Goedemorgen, ons zoontje van 2 jaar is overgevoelig voor insectensteken....  lees meer
 • 09-06-2018 - Goedemorgen Monique,
  De leeftijd voor toegestaan gebruik van bepaalde DEET concentraties...  lees meer
Plaats een bericht
Anti-mug-4